Chicken nuggets

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Deilige, sprø chicken nuggets er mat hele familien liker! Vi har lagd dem av kyllingfilet, men du kan godt bruke lårfilet av kylling også. Server dem gjerne med en hjemmelaget ketchup eller bbq-saus, og søtpotetchips eller en frisk coleslaw

 

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet , eller lårfilet av kylling
  • 4 ss majones
  • 3 ss dijonsennep
  • 4 dl panko brødkrum
  • 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts tørket persille eller oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i biter (ca. 3 cm x 3 cm). 
  2. Bland majones og sennep i en skål.

Dersom du ikke ønsker å bruke majones og sennep: Lag en blanding av hvetemel, salt og pepper i en skål, sammenvispede egg i en annen skål, og dypp kyllingbitene først i melblandingen, deretter i eggeblandingen, og til sist i panko. 

  1. Bland panko, næringsgjær (kan sløyfes), og krydder i en annen vid skål.
  2. Dypp en og en bit kylling i majonesblandingen, ha dem deretter over i pankoblandingen, og sørg for at bitene er godt dekket av panko.
  3. Legg de panerte kyllingbitene på en bakepapirkledd stekebrett og bak dem i ovn på 200 ºC i ca. 25 minutter. Du kan også fritere kyllingbitene i en dyp stekepanne med minst 5 cm olje til de er gyllenbrune.

Server chicken nuggets med en hjemmelaget ketchup eller bbq-saus, det smaker også godt med søtpotetchips og en frisk coleslaw til. 

Chicken nuggets

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.