Kyllingnuggets med grønn potetsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Knasende, sprø hjemmelagde nuggets smaker utrolig godt enten du serverer dem som kosemat, snacks eller her som middag med en deilig potetsalat til.

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 75 g revet parmesan
  • 75 g brødrasp eventuelt griljermel eller brødkrumme

Potetsalat:

  • 8 stk. kokt potet
  • 50 g sylteagurk
  • 0,25 potte frisk basilikum
  • 1 ts sennep
  • 3 dl yoghurt
  • 2 ss majones
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, salt og pepper i en dyp skål. Pisk sammen egg i en annen skål, og bland sammen parmesan og brødkrumme i en tredje skål.
  2. Skjær kyllingfilet i litt tykke strimler. Vend strimlene i mel, deretter i egg, og til slutt i brød- og parmesanblandingen.
  3. Legg panerte kyllingstrimler på et bakepairkledd stekebrett, og stek dem gyldne i stekeovn på 200 °C i ca. 10 minutter, avhengig av tykkelse.
  4. Skjær kokt, kald potet i biter. ha dem i en skål. Bland sylteagurk, basilikum, sennep, yoghurt og majones i en foodprosessor og kjør til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper. Vend potetbitene forsiktig inn i dressingen. 

Server kyllingnuggetene med potetsalat og eventuelt en dipp, for eksempel søt chilisaus.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.