Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fondue

Frityrsteking

Fondue er en annen måte å steke kjøtt på. Det finner flere varianter av fondue og egne fonduegryter.

Den vi ser nærmere på her er steking av kjøtt i olje. Men fondue kan også foregå ved å koke kjøttbiter i buljong i en fonduegryte.

  1. Når man lager kjøttfondue, skjærer man kjøttet i terninger (ca. 4 x4 cm).
  2. Det anbefales å bruke en olje med lite smak, som mais, rasp og solsikkeolje til frityrsteking.
  3. Hell oljen i fonuegryten. Begynn i god tid å varme opp oljen. Det tar minst et kvarter å få oljen varm nok over flammen til fonduegryten. Men du kan fint jukse med å sette gryten på komfyren en liten stund.
  4. Tørk av kjøttet før man friterer. En slipper da at det spruter unødvendig.
  5. Stek kjøttet i 2-3 minutter i fonduegryten.
  6. Salting og krydring av kjøttet kan gjøres etter steking om ønskelig.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 15.07.2024 04:11:21