Ingredienser

Denne oppskriften gir ca. 1l ketchup.

  • 1,2 kg (ca 3 bokser) hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 200 g sukker eller fruktose
  • 220 g tomatpuré
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 3 stk. sjalottløk eller 1 rødløk
  • 4 ss eplecidereddik
Del

Hjemmelaget ketchup

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvis det bekymrer deg at barna (eller de voksne) spiser ketchup til alt, hvorfor ikke servere din egen, hjemmelagde variant.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Denne oppskriften gir ca. 1l ketchup.

  • 1,2 kg (ca 3 bokser) hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 200 g sukker eller fruktose
  • 220 g tomatpuré
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 3 stk. sjalottløk eller 1 rødløk
  • 4 ss eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Ha tomatene i en kjele sammen med tomatpuré, hvitløk, chili og sjalottløk. Kok opp og tilsett sukker, epleeddik og salt.
  2. Senk varmen og la sausen småkoke i ca. 30 minutter. Bruk stavmikser og kjør ketchupen helt glatt. Passer den eventuelt gjennom en fin sil for å få ut rester av skall og krydder.  
  3. Juster smaken med salt, sukker og eddik. Hell ketchupen på rene, varme tørre glass eller flasker og skru på lokk med en gang. Avkjøl helt. Holdbar minst en måned om sausen oppbevares kaldt. 
Du kan godt øke mengden krydder eller smaksette sausen med andre krydder for å sette ditt eget preg på den. Laurbærblad, koriander, spisskummen eller stjerneanis setter en ekstra spiss.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant