Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ketchup

Hjemmelaget ketchup

Ingredienser

1  porsjoner

Denne oppskriften gir ca. 1 liter ketchup.

  • 1,2 kg (ca 3 bokser) hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 200 g sukker
  • 220 g tomatpuré
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 3 stk. sjalottløk eller 1 rødløk
  • 4 ss eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1217 kcal
Fett 3 g
Protein 22 g
Karbohydrater 264 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvis det bekymrer deg at barna (eller de voksne) spiser ketchup til alt, hvorfor ikke servere din egen, hjemmelagde variant.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Denne oppskriften gir ca. 1 liter ketchup.

  • 1,2 kg (ca 3 bokser) hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 200 g sukker
  • 220 g tomatpuré
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 3 stk. sjalottløk eller 1 rødløk
  • 4 ss eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1217 kcal
Fett 3 g
Protein 22 g
Karbohydrater 264 g

Slik gjør du

  1. Ha tomatene i en kjele sammen med tomatpuré, hvitløk, chili og sjalottløk. Kok opp og tilsett sukker, epleeddik og salt.
  2. Senk varmen og la sausen småkoke i ca. 30 minutter. Bruk stavmikser og kjør ketchupen helt glatt. Passer den eventuelt gjennom en fin sil for å få ut rester av skall og krydder.  
  3. Juster smaken med salt, sukker og eddik. Hell ketchupen på rene, varme tørre glass eller flasker og skru på lokk med en gang. Avkjøl helt. Holdbar minst en måned om sausen oppbevares kaldt. 
Du kan godt øke mengden krydder eller smaksette sausen med andre krydder for å sette ditt eget preg på den. Laurbærblad, koriander, spisskummen eller stjerneanis setter en ekstra spiss.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 05.10.2024 04:34:58