Hjemmelaget ketchup

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hvis det bekymrer deg at barna (eller de voksne) spiser ketchup til alt, hvorfor ikke servere din egen, hjemmelagde variant.

Ingredienser

Denne oppskriften gir ca. 1l ketchup.

  • 115 kg (ca 3 bokser) hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 200 g sukker eller fruktose
  • 220 g tomatpuré
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 12 stk rød chili
  • 3 stk sjalottløk eller 1 rødløk
  • 4 ss eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Ha tomatene i en kjele sammen med tomatpuré, hvitløk, chili og sjalottløk. Kok opp og tilsett sukker, epleeddik og salt.
  2. Senk varmen og la sausen småkoke i ca. 30 minutter. Bruk stavmikser og kjør ketchupen helt glatt. Passer den eventuelt gjennom en fin sil for å få ut rester av skall og krydder.  
  3. Juster smaken med salt, sukker og eddik. Hell ketchupen på rene, varme tørre glass eller flasker og skru på lokk med en gang. Avkjøl helt. Holdbar minst en måned om sausen oppbevares kaldt. 
Du kan godt øke mengden krydder eller smaksette sausen med andre krydder for å sette ditt eget preg på den. Laurbærblad, koriander, spisskummen eller stjerneanis setter en ekstra spiss.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.