Tofu nuggets

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vegetariske nuggets av tofu - knasende sprø! Server dem med en smakfull tonkatsusaus, og gjerne en asiatisk coleslaw

Ingredienser

  • 2 stk. tofu/ soyapudding (á 270 g)
  • 3 ss majones , eventuelt vegansk alternativ
  • 3 ss dijonsennep
  • 3 dl panko brødkrum
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 ts paprikapulver , gjerne røkt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts tørket persille eller oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Legg tofu på en tallerken med litt høy kant. Legg en tallerken eller fjøl over, og noe som har litt vekt. Tofuen skal ligge i press i minst 15 minutter slik at overflødig vann renner ut.
  2. Lag tonkatsu dippen. Bland sammen ingrediensene og la sausen stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus om du får tak i.
  3. Bland majones og sennep i en skål. Bruk gjerne et vegansk alternativ til majones dersom du ønsker å gjøre retten helt vegansk.
  4. Bland panko, næringsgjær, sesamfrø og krydder i en annen vid skål.
  5. Tørk tofuen med kjøkkenpapir, og del den opp i store biter, ca. 12 biter per tofu (á 270 g).
  6. Dypp en og en bit av tofuen i majonesblandingen, ha dem deretter over i pankoblandingen, og sørg for at tofubitene er godt dekket av panko.
  7. Legg bitene på en bakepapirkledd stekebrett og bak dem i ovn på 200 ºC i ca. 30 minutter. Du kan også fritere tofubitene i en dyp stekepanne med minst 2 cm olje til de er gyllenbrune. 

Server tofu nuggets med tonkatsusaus og gjerne en asiatisk coleslaw, eventuelt noen ovnsstekte potetbåter

Tofu nuggets

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.