Tofu nuggets

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vegetariske nuggets av tofu - knasende sprø! Server dem med en smakfull tonkatsusaus, og gjerne en asiatisk coleslaw

Ingredienser

  • 2 stk. tofu/ soyapudding (á 270 g)
  • 3 ss majones , eventuelt vegansk alternativ
  • 3 ss dijonsennep
  • 3 dl panko brødkrum
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 ts paprikapulver , gjerne røkt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts tørket persille eller oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Legg tofu på en tallerken med litt høy kant. Legg en tallerken eller fjøl over, og noe som har litt vekt. Tofuen skal ligge i press i minst 15 minutter slik at overflødig vann renner ut.
  2. Lag tonkatsu dippen. Bland sammen ingrediensene og la sausen stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus om du får tak i.
  3. Bland majones og sennep i en skål. Bruk gjerne et vegansk alternativ til majones dersom du ønsker å gjøre retten helt vegansk.
  4. Bland panko, næringsgjær, sesamfrø og krydder i en annen vid skål.
  5. Tørk tofuen med kjøkkenpapir, og del den opp i store biter, ca. 12 biter per tofu (á 270 g).
  6. Dypp en og en bit av tofuen i majonesblandingen, ha dem deretter over i pankoblandingen, og sørg for at tofubitene er godt dekket av panko.
  7. Legg bitene på en bakepapirkledd stekebrett og bak dem i ovn på 200 ºC i ca. 30 minutter. Du kan også fritere tofubitene i en dyp stekepanne med minst 2 cm olje til de er gyllenbrune. 

Server tofu nuggets med tonkatsusaus og gjerne en asiatisk coleslaw, eventuelt noen ovnsstekte potetbåter

Tofu nuggets

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.