Nuggets av kalkun

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Biter av kalkunfilet panert i knuste tortillaschips med ost blir sprø og herlige nuggets!

Ingredienser

  • ca. 750 g kalkunfilet
  • 100 g knuste tortillachips (med ost)
  • 2 ss hvetemel
  • 1 stk eggehvite

  • 3 dl olje til steking

Guacamole:

  • 1 stk avokado
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl hakket vårløk
  • 2 ss finhakket grønn chili
  • 3 ss lime- eller sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Ananascouscous:

  • 250 g couscous
  • 2,5 dl ananasjuice
  • 1 pk ruccula
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk lime

Urtedressing:

  • 1 beger matyoghurt
  • 0,5 dl hakket frisk koriander
  • 1 båt revet hvitløk

Slik gjør du

  1. Del avokado i to, ta ut steinen og mos fruktkjøttet med en gaffel. Ha på limesaft. Bland inn resten av ingrediensene til guacamole. Smak til og sett den kaldt til den skal brukes. (La avokadosteinen ligge i blandingen frem til den skal serveres, så holder fargen seg bedre).
  2. Kok coucous som anvist på pakken, men bruk ananasjuice i stedet for vann. Rør opp couscousen og bland inn hakket rucculasalat og sherrytomater delt i to. Drypp over litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Pynt med limebåter.
  3. Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til og sett kaldt til den skal brukes.
  4. Skjær kalkunfilet i terninger eller strimler.
  5. Knus tortillachips fint i en plastpose.
  6. Vend kalkunbitene i hvetemel, og rist av overflødig mel. Visp lett sammen egghvite. Dypp kalkunbitene først i eggehvite og deretter i knust tortillachips.
  7. Varm olje i en kjele til den er så varm at det bruser lett rundt en trepinne. Stek nuggetsene gylne og sprø. Stek i flere omganger. Ha dem over på et papirhåndkle, slik at overflødig olje renner av. Dryss over litt kvernet pepper.

Server nystekte, sprø nuggets med couscoussalat, guacamole og urtedressing.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.