Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søtpotetchips

Søtpotetchips

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 193 kcal
Fett 10 g
Protein 2 g
Karbohydrater 22 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søtpotet egner seg veldig godt til å lage chips av. Disse steker du i stekeovnen. Sunne og gode!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 193 kcal
Fett 10 g
Protein 2 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 140°C
  2. Vask søtpotetene, tørk godt og behold skallet på.
  3. Skjær grønnsakene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. Tørk grønnsakene godt med papir.
  4. Hell olje over og gni godt inn.
  5. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  6. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  7. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett beholder holder de seg sprø.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11914, server:MP-PRD-WEB14 24.10.2024 02:10:47