Varm byggrynsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Bygg er en kornsort vi godt kan spise mer av, og som egner seg strålende til spennende, smakrike retter. Her har vi laget en nydelig byggrynsalat med biter av stekt gresskar og fetaost.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g byggryn (perlebygg)
  • 4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 500 g gresskar
  • revet skall og saft av 1 stk sitron
  • 150 g frisk spinat
  • 100 g fetaost
  • 50 g hakkede usaltede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm en sauteringspanne eller dyp stekepanne med litt olje og fres løk og hvitløk myk og blank.
  2. Skyll byggryn i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Ha byggrynene i pannen og fres dem med løken i et par minutter. Tilsett kyllingbuljong og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la byggrynene koke i 15-20 minutter, til de er møre men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Skrell og kutt gresskar i jevnstore terninger (ca 2x2 cm). Varm litt av oljen i en stekepanne og stek gresskarbitene til de er gylne og myke, ca. 15 minutter.
  4. Vend gresskarbitene inn i de kokte byggrynene sammen med spinat, revet skall og saft av sitron og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
  5. Smuldre fetaost med fingrene og dryss over byggrynsalaten sammen med hakkede pistasjenøtter.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.