Byggrissalat med gurkemeiedressing

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Byggris eller perlegryn er et utmerket alternativ til ris eller poteter. Denne byggrissalaten er nydelig til både kjøtt og fisk, og passer godt som et fargerikt innslag på tapasbordet.

Ingredienser

  • 4 dl byggris
  • 1 stk rødløk
  • 4 stilker frisk mynte
  • saft av 1 stk sitron
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • ½ ss sukker
  • 4 ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
373,3kcal
Fett
10,9g
Protein
7,5g
Karbohydrater
56,7g
Jern
2,4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok byggris etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet.
  2. Skjær rødløk i tynne båter og grovhakk mynte, bland sammen med den kokte byggrisen.
  3. Rør sammen sitronsaft, gurkemeie, hvitløk og sukker og spe med olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Hell dressing over byggrisen, og bland alt sammen. Server eventuelt noe av dressingen ved siden av.

Byggris kan byttes ut med andre kornsorter som for eksempel spelt eller emmer, og det er bare din fantasi og smak, som setter grenser for hva du kan blande inn i salaten. Alle slags grønnsaker, både rå og kokte, frukt som f.eks nektarin eller appelsin, og ulike urter vil alt sammen være med på å sette et personlig preg på salaten. Det er lov til å leke!

Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.