Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 dl byggryn
  • 1,5 l lettmelk
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 306 kcal
Fett 6,4 g
Protein 15,9 g
Karbohydrater 42,2 g
Jern 1,0 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Byggrynsgrøt er næringsrik og har en deilig sødmefull smak. Servert med friske bær blir grøten en supergod frokost som gir deg en perfekt start på dagen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 dl byggryn
  • 1,5 l lettmelk
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 306 kcal
Fett 6,4 g
Protein 15,9 g
Karbohydrater 42,2 g
Jern 1,0 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke bløtlagt byggryn dagen før kan du ta en snarvei. Kok opp én del byggryn og to deler vann, og la koke til alt vannet har trekt inn, ca. 15 minutter. Ha så i melk og salt, og kok videre til grøten har den konsistensen du ønsker, ca. 20 minutter. 

Server med friske bær. Revet eple, hakkede nøtter og tørket frukt smaker også godt sammen med grøten.

Vassgraut (vassgrøt) er en hverdagsgrøt kokt på vann og byggmel. Bygg er et korn vi dyrker mye av i Norge, og har vært viktig for både kostholdet vårt og selvberging.

  1. Kok opp 1 liter vann i en kjele. 
  2. Tilsett 3 dl byggmel og rør kraftig med en visp til en klumpfri grøt. La det småkoke i cirka 10 minutter.
  3. Smak til med ca. 1 ts salt.

Server vassgrauten varm med søt melk eller kefir. Grøten kan også serveres kald med varm melk oppå.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 25.06.2024 07:12:05