skip navigation
matprat logo

Norsk lam med smak av verden

Norsk lam med smak av verden

Apos, Samir og Samer viser deg oppskrifter med lam fra Middelhavet, Asia og Midtøsten.

Det var ikke kjærligheten til en kvinne som fikk greske Apostolos til Norge, det var kjærligheten til mat. 

Les historien om Apos her

Som barn løp Samir inn og ut av familiens indiske restaurant i Oslo og falt pladask for bransjen. Det var noe med tempoet, stemningen og driven.

Les historien om Samir her

Da syriske Samer fra Aleppo bodde på asylmottak lagde han så god mat til de andre flyktningene at de bønnfalt han om å følge kokkedrømmen. 

Les historien om Samer her

Lam fra middelhavet

«Greek food vs norwegian food? You can compare it like the weather. More hot, more aromatic, more emotional, more herbs and spices. Its more Mediterranean, in a way»  Apos

Lam fra asia

«7-krydder gir veldig god smak til lammekjøtt; Allehånde, svart pepper, muskat, kardemomme, kanel, ingefær og nellik». Samer

Lam fra Midtøsten