Rask wok med lam og nudler

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammeskav er perfekt å steke i wok. Med grønnsaker, nudler og woksaus blir dette en kjempegod middagsrett med mye smak. Et hint av julekrydder setter gir også litt julestemning.

Ingredienser

Ingredienser:

  • 600 g lammeskav
  • 300 g nudler
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 300 g grønnkål
  • 2 stk gulrot
  • 4 ss rapsolje til steking
  • 1 ts malt ingefær
  • 12 ts malt allehånde
  • 1 glass ferdig woksaus

Slik gjør du

  1. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til det begynner å tine.
  2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll i kaldt vann.
  3. Skjær rødløk i båter, paprika i biter, grønnkål i strimler og gulrot i staver.
  4. Stek kjøttet raskt i olje i flere omganger i en skikkelig varm wok eller panne, krydre med ingefær og allehånde. Tilsett grønnsaker etter 3-4 minutter, og stek videre i 3-4 minutter til alt er stekt og gjennomvarmt.
  5. Tilsett nudler, woksaus, og eventuelt litt vann. Vend alt forsiktig sammen og la det bli gjennomvarmt.

 Ha gjerne ristede sesamfrø over, eller i en skål ved servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.