Kleftiko

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Kleftiko er en av de mest kjente matrettene fra Hellas. Det skal godt gjøres å ha vært på besøk i landet uten å ha blitt servert denne deilige retten til lunsj eller middag. Gjenskap stemningen fra din greske favoritt-taverna og server kleftiko til gjestene dine!

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1 stk lammestek (ca 1 kg)
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hakket frisk persille
  • 2 stk rød paprika
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk grønn squash
  • 12 stk potet
  • 12 stk sjalottløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss frisk oregano
  • 2 ss frisk mynte
  • 100 g fetaost

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store biter (ca. 4x4 cm) og sett til side.
  2. Kutt paprika, gulrot og squash i grove biter. Del store poteter og løk i to. Finhakk hvitløk.
  3. Varm olje i en dyp stekepanne og brun kjøttbitene på alle kanter. Løft dem ut av pannen og fres grønnsaker, poteter og hvitløk raskt i samme panne.
  4. Legg to lange hyssingsnører i kryss i bunnen av en flat, ildfast form. Legg bakepapir i formen slik at det henger kantene og dekker bunnen helt. Bruk nok papir til at det kan pakkes rundt kjøttet og grønnsakene.
  5. Legg kjøtt og grønnsaker tett i tett i formen og krydre med salt og pepper.
  6. Hakk persille, oregano og mynte, og dryss blandingen over kjøtt og grønnsaker. Smuldre fetaost med fingrene og dryss på toppen.
  7. Brett papiret godt rundt kjøtt og grønnsaker og knyt sammen med hyssingen. Plasser formen midt i ovnen og stek ved 180 °C i 1 time.
  8. Ta formen ut av ovnen og pakk ut kjøttet.

Server retten rykende varm, gjerne med en gresk salat, tzatziki og godt brød.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.