Grillet lammestek

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Skal du grille mer i sommer? Har du lyst til å avansere litt og la sommerkotelettene ligge? Prøv deg på et krydret, utbeinet lammelår! Enklere enn du tror, og vanvittig godt!

Ingredienser

  • ca. 2 kg lammelår
  • ½ ts hel pepper
  • ½ ts rosépepper
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • revet skall og saft av 1 stk sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss frisk oregano
  • 2 stk grønn chili
  • 5 båter hvitløk

Slik gjør du

  1. Bein ut lammelåret i god tid før det skal tilberedes (du kan også bruke ferdig utbeinet lammestek og ta den ut av nettet). La kjøttet ligge på kjøkkenbenken så det blir romtemperert. Gni det gjerne inn med litt salt, slik at det kan stå og trekke smak.
  2. Ha pepper, rosépepper, fennikel og koriander i en tørr stekepanne og rist  over høy varme til de begynner å dufte. Pass på at de ikke blir brent.
  3. Ha alt krydderet i en morter og knus det fint. Bland inn røkt paprika, sitronsaft- og skall, rødvinseddik, olivenolje og finhakket oregano, chili og hvitløk.
  4. Gni steken godt inn med krydderblandingen. La det gjerne ligge og utvikle smak en stund før du legger det på grillen.
  5. Grill kjøttet på indirekte varme i middels varm grill (175 °C) i ca 45-50 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 62 °C. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.