Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
lammeskav thaistyle

Ingredienser

  • 2 poser boil-in-bag ris
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 400 g lammeskav
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 pk morning glory eller spinat
  • 1 pk sweet basilikum
Del

Lammeskav thaistyle

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Thailands mangfoldige kjøkken og spennende smaker lar seg fint kombinere med norsk lammekjøtt. Lammeskav er mørt og enkelt å tilberede, og sammen med hvitløk, chili, litt østerssaus og friske grønnsaker har du denne fantastiske retten på bordet i løpet av kort tid.  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 poser boil-in-bag ris
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 400 g lammeskav
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 pk morning glory eller spinat
  • 1 pk sweet basilikum

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk hvitløk og chili.
  3. Varm en stekepanne eller wokpanne med olje og fres hvitløk og chili raskt til det begynner å dufte. Tilsett halvparten av lammeskavet og stek det på høy varme til det endrer farge.  Ha det over på en tallerken, varm pannen på nytt med litt olje og stek resten av kjøttet. Ha alt kjøtt tilbake i pannen.  
  4. Tilsett østerssaus, fiskesaus, soya og vann og la det småkoke til det tykner litt. 
  5. Kutt agurk i skiver. Riv morning glory og basilikum grovt og ha det i pannen rett før servering.  

Server rykende varmt i boller og topp med agurkskiver. Du kan også servere med speilegg.

Morning glory eller også kalt for vannspinat får du tak i i velassorterte asiatiske butikker. Den har kort tilberedningstid og egner seg godt til wokretter og andre raske retter. Kan erstattes av spinat. Sweet basilikum eller thaibasislikum fås også i asiatiske butikker. Det er en slektning av vanlig basilikum, og kan erstattes av denne.
 
Lammeskav thaistyle

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 20.03.2023 09:53:34