Lammeskav thaistyle

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Thailands mangfoldige kjøkken og spennende smaker lar seg fint kombinere med norsk lammekjøtt. Lammeskav er mørt og enkelt å tilberede, og sammen med hvitløk, chili, litt østerssaus og friske grønnsaker har du denne fantastiske retten på bordet i løpet av kort tid.  

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 2 poser boil-in-bag ris
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 pk morning glory eller spinat
  • 1 pk sweet basilikum
  • 12 stk agurk
  • 4 stk egg

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken så det begynner å tine.
  2. Finkutt hvitløk og chili.
  3. Varm en stekepanne eller wokpanne med olje og fres hvitløk og chili raskt til det begynner å dufte. Tilsett halvparten av lammeskavet og stek det på høy varme til det endrer farge.  Ha det over på en tallerken, varm pannen på nytt med litt olje og stek resten av kjøttet. Ha alt kjøtt tilbake i pannen.  
  4. Tilsett østerssaus, fiskesaus, soya og vann og la det koke til det tykner litt. Sett til side og hold varmt.
  5. Kok ris etter anvisning på pakningen. Skrell og kutt agurk i skiver.
  6. Skyll morning glory og basilikum. Riv det grovt og ha det i pannen rett før servering.  
  7. varm litt olje i en stekepanne og stek eggene.
  8. server rykende varmt i boller og topp med agurkskiver og stekt egg.
Morning glory eller også kalt for vannspinat får du tak i i velassorterte asiatiske butikker. Den har kort tilberedningstid og egner seg godt til wokretter og andre raske retter. Kan erstattes av spinat. Sweet basilikum eller thaibasislikum fås også i asiatiske butikker. Det er en slektning av vanlig basilikum, og kan erstattes av denne.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.