Shish kebab

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 stk nett stjerneløk (delikatesseløk)
Vis næringsinnhold
Energi
419kcal
Fett
29.2g
Protein
35.3g
Karbohydrater
4g
Jern
2.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet opp i terninger. Skjær løken i ringer og finhakk hvitløken. Bland dette sammen med sitronsaft, olje, laurbærblad, salt og pepper. Hell dette over kjøttet og mariner i minst 2 timer. Vend bitene et par ganger i marinaden.
  2. Ta kjøttet opp av marinaden og tre på spyd sammen med småløk.
  3. Grill kjøttet i ca. 4-5 minutter på hver side, eller stek ovn i på 225° C i ca. 15 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.