Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMECASSOULET

Lammecassoulet

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvite bønner (tørre)
  • 700 g benfritt grytekjøtt av lam i 4x4 cm biter
  • 500 g lettsaltet sideflesk i 4x4 cm biter
  • 200 g lammepølser evt. annen krydret pølse
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk oregano
  • 1 ts pepper
  • 6 dl lamme- eller kyllingkraft
  • evt. 1 ts salt
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 961 kcal
Fett 55 g
Protein 65 g
Karbohydrater 44 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cassoulet er en mektig kjøttgryte fra Sør-Frankrike som inneholder ulike kjøttslag, pølser og hvite bønner. Navnet har retten fått etter det tradisjonelle kokekaret den tilberedes i, en cassole – en dyp, rund gryte i leirgods med skrå vegger. I mangel på cassole, lager vi retten i jerngryte eller en vanlig gryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvite bønner (tørre)
  • 700 g benfritt grytekjøtt av lam i 4x4 cm biter
  • 500 g lettsaltet sideflesk i 4x4 cm biter
  • 200 g lammepølser evt. annen krydret pølse
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk oregano
  • 1 ts pepper
  • 6 dl lamme- eller kyllingkraft
  • evt. 1 ts salt
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 961 kcal
Fett 55 g
Protein 65 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan bruke to bokser hermetiserte hvite bønner istedenfor tørre bønner. La dem renne godt av seg i en sil før du blander dem inn i gryten.

Server med ferskt brød og salat.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 02.11.2024 00:16:14