Lammekoteletter med tabbouleh

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og er det er godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Ingredienser

  • 8 stk lammekotelett
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 stk tomat
  • saften av 1 stk sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje

  • ½ bunt frisk persille
  • ½ bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • ½ ts salt

Slik gjør du

  1. Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne olje. Etterstek dem på svakere varme i 2-3 minutter.
  2. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Ha den over i et dørslag og la den renne godt av seg.
  3. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Del tomat og nektarin i små terninger. Hell i sitronsaft og olivenolje og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern de groveste stilkene på persille og koriander og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt og olje. Kjør til en glatt masse. Tilsett mer olje om du synes den blir for tykk. Oppbevar oljen i tett glass i kjøleskapet i minst 1 måned. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.