Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lammekoteletter med tabbouleh

Ingredienser

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Del

Lammekoteletter med tabbouleh

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av overflødig vann og avkjøl.
  2. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Del tomat og nektarin i små biter.
  3. Bland byggryn med urter, grønnsaker og frukt. Klem over sitronsaft og hell i olivenolje, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern de groveste stilkene på persille og koriander, og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt og olje. Kjør til en glatt masse. Tilsett mer olje om du synes den blir for tykk. Oppbevar oljen i tett glass i kjøleskapet i minst 1 måned om du får noe til overs. 
  5. Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne olje. Etterstek dem på svakere varme i 2-3 minutter. Du kan også legge lammekotelettene på grillen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 27.11.2022 10:50:04