Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter med tabbouleh

Ingredienser

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Del

Lammekoteletter med tabbouleh

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av overflødig vann og avkjøl.
  2. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Del tomat og nektarin i små biter.
  3. Bland byggryn med urter, grønnsaker og frukt. Klem over sitronsaft og hell i olivenolje, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern de groveste stilkene på persille og koriander, og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt og olje. Kjør til en glatt masse. Tilsett mer olje om du synes den blir for tykk. Oppbevar oljen i tett glass i kjøleskapet i minst 1 måned om du får noe til overs. 
  5. Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne olje. Etterstek dem på svakere varme i 2-3 minutter. Du kan også legge lammekotelettene på grillen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 25.03.2023 09:46:02