Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter med tabbouleh

Lammekoteletter med tabbouleh

Ingredienser

porsjoner

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av overflødig vann og avkjøl.
  2. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Del tomat og nektarin i små biter.
  3. Bland byggryn med urter, grønnsaker og frukt. Klem over sitronsaft og hell i olivenolje, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern de groveste stilkene på persille og koriander, og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt og olje. Kjør til en glatt masse. Tilsett mer olje om du synes den blir for tykk. Oppbevar oljen i tett glass i kjøleskapet i minst 1 måned om du får noe til overs. 
  5. Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne olje. Etterstek dem på svakere varme i 2-3 minutter. Du kan også legge lammekotelettene på grillen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB14 02.03.2024 02:20:24