Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kardemommeris med revet lam

Kardemommeris med revet lam og egg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 4 ss nøytral olje
  • 8 stk. hel kardemomme
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vann
  • 2 ts salt

Revet lam:

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank

Posjerte egg:

  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1157 kcal
Fett 65 g
Protein 77 g
Karbohydrater 66 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gjør litt ekstra ut av lammerestene og la dem få følge av krydret ris og posjert egg - en uvanlig og spennende smakskombinasjon.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 4 ss nøytral olje
  • 8 stk. hel kardemomme
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vann
  • 2 ts salt

Revet lam:

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank

Posjerte egg:

  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1157 kcal
Fett 65 g
Protein 77 g
Karbohydrater 66 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fordel ris i dype tallerkener og topp med revet lammekjøtt, posjert egg, mikrospirer eller hakkede urter og litt grønn chili.

Har du ikke lammeskank, kan du godt bruke rester av for eksempel lammestek. Lammeskav eller lammekjøttdeig er også supert å bruke i denne retten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 18.03.2025 10:46:52