Kardemommeris med revet lam og egg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gjør litt ekstra ut av lammerestene og la dem få følge av krydret ris og posjert egg - en uvanlig og spennende smakskombinasjon.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 ss olje
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk grønn chili
  • 8 stk hel kardemomme
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vann
  • 2 ts salt

Revet lam

  • 2 ferdig stekt lammeskank

Posjerte egg

  • 4 stk egg
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær chili i tynne ringer.
  2. Varm olje i en kjele og fres alt på middels varme til det er mykt og begynner å bli gyllent. 
  3. Støt kardemommekapslene i en morter og fjern skallet. Knus frøene grovt sammen med korianderfrø og hell dem over i kjelen sammen med resten av krydderet. 
  4. Skyll risen godt i kaldt vann og ha den i kjelen. Rør godt og fres risen et par minutter. Hell i vann og salt og kok opp. sett på lokk, senk varmen og la risen stå i ca 25 minutter, til risen er ferdig kokt.
  5. Plukk kjøttet av lammeskankene og riv det fra hverandre i små biter. Varm kjøttet i en stekepanne eller i litt vann. 
  6. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker.
  7. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
  8. Posjér eggene (dvs la eggene stivne i vannet) i 3-4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann med en hullsleiv.
  9. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. 

Fordel ris i dype tallerkener og topp med revet lammekjøtt, posjert egg, mikrospirer eller hakkede urter og litt grønn chili.

Har du ikke lammeskank, kan du godt bruke rester av for eksempel lammestek. Lammeskav eller lammekjøttdeig er også supert å bruke i denne retten.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.