Lam Tikka

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag. 

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 stk løk
  • 1 glass tikka masala saus
  • 112 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.
  2. Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.
  3. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.
  4. Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.
  5. Server retten med nanbrød og ris.
Du kan også bruke lammeskav i denne retten. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken em stund før du steker det.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.