Lagre

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 stk. løk
  • 1 glass tikka masala saus
  • 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat
Del

Lam Tikka

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 stk. løk
  • 1 glass tikka masala saus
  • 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.
  2. Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.
  3. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.
  4. Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.

Server retten med nanbrød og ris.

Du kan også bruke lammeskav i denne retten. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken em stund før du steker det.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant