Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 stk. løk
  • 1 glass tikka masala saus
  • 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat
Del

Lam Tikka

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, der du godt kan bruke lammeskav eller rester av lammestek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 stk. løk
  • 1 glass tikka masala saus
  • 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 65 g babyspinat

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.
  2. Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.
  3. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt. Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.
  4. Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.

Server retten med nanbrød og ris.

Dette er en fin rett å lage om du har rester av lammestek. Skjær opp restekjøttet og følg oppskriften som beskrevet. Du kan også bruke lammeskav i denne retten. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant