Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Tilberedning

Vi har samlet nyttige artikler om alt fra hvordan du koker kjøtt og steker biff til hvordan du koker egg eller baker med glutenfritt mel.

Slik gjør du

  • Hvordan lage perfekt eggerøre

  • Hvordan lage omelett

  • Hvordan koke egg

  • Hvordan posjere egg

  • Hvordan steke kjøttdeig?

  • Hvordan steke biff

  • Hvordan steke biff til mange

  • Hvordan steke saftig kyllingfilet

  • Hvordan steke kyllingfilet til mange

  • Slik steker du filet og hele stykker

  • Slik steker du skinkebiff

  • Slik steker du strimlet svinekjøtt

  • Slik steker du koteletter

  • Steking i panne

  • Slik lager du gryterett

  • Slik steker du hel kylling

  • Slik steker du lammekjøtt i biter

  • Slik steker du lammestek

  • Slik steker du hel kalkun

  • Slik griller du kylling

  • Koking av kjøtt

  • Slik steker du ribbe

  • Slik lager du eggekrem (vaniljekrem)

  • Slik lykkes du med gjærbakst

Hvordan og hvorfor

  • Hvor i ovnen skal maten stå?

  • Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Langtidssteking av kjøtt

  • Langtidsstekt ribbe

  • Langtidsstekt lammelår

  • Langtidssteking av kokekjøtt

  • Mørning av kjøtt

  • Kraftkoking

  • Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull

  • Direkte eller indirekte grilling?

  • Bruk grillen som røykovn

  • Utvanning og damping av pinnekjøtt

Baking

  • Gode tips om kakebakst

  • Liten formkakeskole

  • Råd ved glutenfri bakst

  • Gode råd om smultbakst

  • Gode råd om kransekakebakst

  • 5 tips for perfekt julebakst

Metoder

  • Dampovn

  • Koking og trekking

  • Marinering

  • Tilberedning med airfryer

  • Wok

  • Frityrsteking

  • Braisering

  • Grilling

  • Røyking

  • Flambering

  • Leirgryte

  • Graving

  • Kokegrop