Slik steker du skinkebiff

Mye av hemmeligheten med en god skinkebiff, er å steke den riktig. 

Skinkebiff er noe av det magreste kjøttet du kan servere til middag, og med det rette tilbehøret kan du på kort tid lage et måltid som metter godt i magen. Mye av hemmeligheten med en god skinkebiff, er å steke den riktig.

Beregn en skinkebiff på 150-200 g per person. La den gjerne ligge på kjøkkenbenken en stund før den stekes. Da blir kjøttet temperert og du får et bedre stekeresultat. Krydre biffene med salt og pepper.

Finn frem en god stekepanne, og sett platen nesten på fullt. Du kan bruke olje eller margarin i pannen, alt etter hva du liker best. Uansett hva du velger trekker ikke noe av stekefettet inn i kjøttet.

Bruker du margarin er det viktig at det blir litt brunt før du legger biffen i pannen. Fres skinkebiffene på sterk varme til det pipler kjøttsaft på den ene siden, snu og stek videre på andre siden til det pipler. Biffene er nå stekt medium, la de hvile i noen minutter før servering og de er medium pluss.

Ønskes biffene gjennomstekt, stek de til det har begynt å piple på overflaten og fortsett i ca. 2 minutter på hver side etter at det har begynt piple. La så biffene hvile noen minutter før servering.

Og vips har du et glimrende utgangspunkt for mange sunne matopplevelser.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.