Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brokkolisuppe med strimlet svinekjøtt

Slik steker du strimlet svinekjøtt

Når du steker strimlet svinekjøtt er hemmeligheten sterk varme. Wokpanne er perfekt til dette, men har du vanlig stekepanne går det også bra. 

Kjøp ferdig strimlet svinekjøtt. Finner du ikke det i butikken, kan du bruke for eksempel flatbiff eller skinkebiff som du skjærer i tynne strimler, ca 1 cm tykke og 5 cm lange.

Du kan med fordel temperere kjøtt ved å ha det i romtemperatur ca. en halv time før steking. Da unngår du at kjøtt kjøler ned pannen og dermed koker kjøttet istedenfor å steke det. Varm wokpannen godt og tilsett litt olje. Bruk en olje som tåler høy temperatur, for eksempel raps-, mais- eller solsikkeolje. Disse spruter heller ikke så lett. Du kan enkelt sjekke om woken har riktig temperatur ved å stikke et treskaft ned i oljen. Bruser det lett, er oljen varm nok.

Husk, temperaturen skal være høy hele tiden! Det er derfor viktig å ikke ha for mye kjøtt i woken av gangen, for da faller temperaturen og kjøttet “koker” i stedet for å steke. Så stek det heller i flere omganger. La kjøttet brune, snu det og la det steke litt til. Men ikke la det bli helt gjennomstekt. Ta kjøttet ut av woken, og la det hvile mens du raskt woker grønnsakene.

Gjør du det på denne måten får du mørt og saftig kjøtt hver gang! Og strimlet svinekjøtt er lett å smaksette og variere, her får du mulighet til mange forskjellige smaker på samme raske og sunne råvare. Strimlet svinekjøtt kan erstatte kjøttdeig i de retter hvor kjøttdeig brukes. 

Thaigryte med svinekjøtt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 15.07.2024 04:52:48