Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Vaniljekrem til kaker

Slik lager du eggekrem (vaniljekrem)

Her forklarer vi trinn for trinn hvordan du lager eggekrem og vaniljekrem.

 1 vaniljestang

 4 dl melk

 6 eggeplommer

 1/2 dl sukker

 1-2 ss maisenna

 eventuelt pisket krem

TRINN 1

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.

TRINN 2

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke.

TRINN 3

Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre under omrøring. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremfløte.

Her finner du oppskriften på vaniljekrem, og se hvordan lage vaniljekrem under:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB15 29.01.2023 00:33:45