Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
La barna lære å lage eggerøre med oppskriften fra MatStart. Besøk matstart.no

Hvordan lage perfekt eggerøre

En perfekt eggerøre kan gjøre den gråeste morgenen om til en solskinnsdag! Enten du går for den klassiske varianten, eller om du er mer fan av en myk og kremet variant. Vi viser deg hvilken teknikk du bør velge for å lage din perfekte eggerøre! 

Den perfekte eggerøre

Et av livets store spørsmål, og et tema for opphetet diskusjon: hva er den perfekte eggerøre? 
 
Å mestre en god – eller perfekt - eggerøre er en av livets store prestasjoner. Ikke bare smaker det godt, men eggerøre er proppfull av næring, passer til nærmest alle anledninger og kan kombineres i, og med, uendelig mange retter.  

Verdens stjernekokker har alle sin egen oppskrift de sverger til for den perfekte eggerøra. Både Gordon, Heston og Jamie har alle lagt ut sin metode med mange millioner visninger på YouTube, men - teknikkene er ganske ulike. Så hvilken teknikk gir egentlig best resultat?

Eggerøre i vannbad

Velg riktig teknikk

Teknikken du velger er helt avgjørende for hvilket resultatet du får: om du velger høy eller lav varme, hva du blander eggene med, om du skyver eller rører og hva du tilsetter mot slutten av steketiden.

Liker du best en kremet og fløyelsmyk variant, så tilhører du nok Team Gordon Ramsey. Da bør du bruke lavere varme, røre kontinuerlig og steke eggerøre i kjele eller eggerøre i vannbad. Mot slutten tilsetter du creme fraiche, og resultatet blir en myk og saftig eggerøre.

Er du mer glad i en klassisk eggerøre, bør du steke den på høyere varme i panne og med kortere steketid, samtidig som du skyver lett på eggerøren etterhvert som den stivner. Da får du store, deilige stykker eggerøre som holder seg på brødskiva.
 
Hva som er den perfekte eggerøra er individuelt, men med disse fremgangsmåtene er du sikret en himmelsk eggerøre - akkurat slik du liker den best. Server den til helgefrokosten med familien, til spekemat i større lag eller lag til deg selv en dag du har lyst på noe godt. 

5 spennende retter med eggerøre

Det finnes ikke grenser for hvor mange retter du kan bruke eggerøre i. Her er 5 retter med eggerøre du kanskje ikke har prøvd før: 

Asiatisk eggerøre

Asiatisk eggerøre er stekt med soyasaus, noe som gir en deilig smak av umami. Umami betyr velsmakende på japansk, og det er nettopp det denne retten er. Topp med nori og spis med kokt ris til, og vipps så har du en rask, god og proteinrik middag! 

Asiatisk eggerøre

Koreansk eggerøre

Koreansk eggerøre, eller Gyrean Jjim, passer perfekt om du har lyst til å prøve en ny vri på den klassiske eggerøren. Eggene piskes lett sammen før det helles over i kokende kraft, aller helst dashi - resultatet blir en luftig og smaksrik eggerøre! 

Koreansk eggerøre (Gyeran Jjim)

Wrap med eggerøre

Her har eggerøren fått følge av tortillalefser, glasert bacon og en deilig dressing med asiatiske smaker. Nam!

Wrap med eggerøre - alternativ 1

Sushi-sandwich med eggerøre

Har du laget sushi-sandwich før? Her har vi latt oss inspirere av Onigirazu - som er en japansk rett som blander sushi med sandwich. Vi har laget en ekstra sunn versjon, og byttet ut litt av den hvite sushirisen med quinoa. Perfekt som en fargerik og spennende lunsj, som en smårett eller som en lett middag.

Sushi-sandwich med eggerøre

Frokostburrito med eggerøre

Breakfast burrito, bare navnet flytter tankene til travle bymiljø i USA, byferie og skikkelige diners. Frokost, lunsj eller middag - go burrito!

Frokostburrito

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 15.07.2024 05:05:13