Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gazpacho

  • 1 stk. gul paprika i grove biter
  • 1 stk. rød paprika i grove biter
  • 1 stk. agurk i grove biter
  • 3 båter grovhakket hvitløk
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (à 400 g)
  • 0,5 l vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Brødkrutonger

  • 4 skiver brød
  • 1 ss olje til stekiing
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

337kcal

Energi

12.8g

Fett

29.1g

Protein

23.6g

Karbohydrater

2.7mg

Jern

Del

Varm gazpacho med strimlet svinekjøtt

(10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gazpacho er en spansk grønnsakssuppe som smaker fantastisk både kald og varm. Her er en variant hvor freste, moste grønnsaker gir en fløyelsmyk smak og konsistens. Server med norsk svinekjøtt i strimler, og du får en supergod og rask middag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gazpacho

  • 1 stk. gul paprika i grove biter
  • 1 stk. rød paprika i grove biter
  • 1 stk. agurk i grove biter
  • 3 båter grovhakket hvitløk
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (à 400 g)
  • 0,5 l vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Brødkrutonger

  • 4 skiver brød
  • 1 ss olje til stekiing
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

337kcal

Energi

12.8g

Fett

29.1g

Protein

23.6g

Karbohydrater

2.7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Lag gazpacho. Fres grønnsaker i en gryte med olje til de er blanke og så vidt møre. Hell på hakket tomat og vann, og la det småkoke i 10 minutter. Trekk kjelen av platen og bruk en stavmikser eller foodprosessor og kjør til en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.
  2. Lag brødkrutonger. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem sprø i en varm stekepanne med olje. Legg dem over på en tallerken med et ark kjøkkenpapir, slik at fettet drypper av. 

  1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.

Øs suppen over i dype skåler, legg kjøttet på toppen sammen med sprø brødkrutonger. Pynt eventuelt med noen skiver agurk. 

Sjekk undersiden av paprikaen, har den fire «humper» er det en damepaprika og tre en mannepaprika. Damepaprikaen har flere frø, men er søtere og egner seg best om du skal spise den rå. Mannepaprikaen er best i matlaging.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant