Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré , liten à 120 g
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl vann
  • 2,5 dl fullkornbulgur
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker

  • ca. 120 g babyspinat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

325kcal

Energi

9g

Fett

27.8g

Protein

30.4g

Karbohydrater

2.6mg

Jern

Del

Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du lyst på noe som er sunt, og samtidig forholdsvis raskt å lage? Da bør du prøve denne gode oppskriften på varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré , liten à 120 g
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl vann
  • 2,5 dl fullkornbulgur
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker

  • ca. 120 g babyspinat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

325kcal

Energi

9g

Fett

27.8g

Protein

30.4g

Karbohydrater

2.6mg

Jern

Slik gjør du


Du trenger: svinekjøtt i strimler, olje, salt, pepper, sukker, løk, hvitløk, tomatpuré, fullkornsbulgur, vann, hønsebuljongterning og frisk spinat.

  1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.

  1. Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen  er borte, ca. 2 minutter. Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.

  1. Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken). Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. 
Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket. Smaken kan minne om hasselnøtter. Du kan kjøpe bulgur i de fleste velassorterte dagligvareforretninger.

Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant