Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovkvernet pepper

Rødbetsuppe:

  • 500 g rødbete i grove biter
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 ts anisfrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 1 pk bønnespirer (á 180g)
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 4 skiver grovt rugbrød
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

378kcal

Energi

7.5g

Fett

30g

Protein

43,3g

Karbohydrater

3,8mg

Jern

Del

Rødbetsuppe

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødbetsuppe har fantastisk farge og smak. Topp suppen med stekte strimler av norsk svinekjøtt, sprø bønnespirer og frisk basilikum, og du har et deilig, varmende vintermåltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovkvernet pepper

Rødbetsuppe:

  • 500 g rødbete i grove biter
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 ts anisfrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 1 pk bønnespirer (á 180g)
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 4 skiver grovt rugbrød
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

378kcal

Energi

7.5g

Fett

30g

Protein

43,3g

Karbohydrater

3,8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skrell rødbeter til suppen og kutt dem i grove biter.
Rødbeter er veldig fargesterke og vil garantert sette farge på både fingre og fjøl. Bruk derfor engangshansker og legg et ark matpapir på fjøla når du skal skrelle og kutte rødbeter.
  1. Ha biter av rødbeter i en kjele sammen med vann, hønsebuljong, hvitløk og anis. Kok opp, og la det koke i 10 minutter, eller til rødbetene er møre.
  2. Trekk kjelen av platen og kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den er jevn og fyldig. Smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på svak varme mens du steker kjøttet.
Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt 3a
  1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.
  2. Øs suppen over i dype skåler, topp med strimlet svinekjøtt, friske bønnespirer og basilikum. Server suppen med grovt rugbrød. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant