Rødbetesuppe med strimlet svinekjøtt og bønnespirer Kategori Sunn Vanskelighetsgrad Middels Tid 20–40 min Rødbetsuppe har fantastisk farge og smak. Topp suppen med stekte strimler av norsk svinekjøtt, sprø bønnespirer og frisk basilikum, og du har et deilig, varmende vintermåltid. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 400 g renskåret svinekjøtt i strimler 2 ss margarin til steking 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts grovkvernet pepper Rødbetesuppe 500 g rødbete i grove biter 1 l vann 2 stk hønsebuljongterning 2 båt grovhakket hvitløk 1⁄2 ts anisfrø 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts pepper Topping 1 pk bønnespirer (á 180g) 1⁄2 potte frisk basilikum 4 skiver grovt rugbrød Vis næringsinnhold Energi 378kcal Fett 7.5g Protein 30g Karbohydrater 43,3g Jern 3,8mg Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør. Slik gjør du Skrell rødbeter og kutt dem i grove biter. Rødbeter er veldig fargesterke og vil garantert sette farge på både fingre og fjøl. Bruk derfor engangshansker og legg et ark matpapir på fjøla når du skal skrelle og kutte rødbeter. Ha biter av rødbeter i en kjele sammen med vann, hønsebuljong, hvitløk og anis. Kok opp, og la det koke i 10 minutter, eller til rødbetene er møre. Trekk kjelen av platen og kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den er jevn og fyldig. Smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på svak varme mens du steker kjøttet. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Øs suppen over i dype skåler, topp med strimlet svinekjøtt, friske bønnespirer og basilikum. Server suppen med grovt rugbrød. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.