Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler jpg

Våre beste vafler

Det finnes knapt noen andre kaker eller matretter det finnes så mange oppskriftsvariasjoner på som for vafler. Nesten er det slik at hver husmor har sin oppskrift på vaffelrøre.

Vaffelen er ikke noe vi har funnet opp i Norge. De herlige vaffelkakene har sin opprinnelse fra det gamle Hellas, selv om både ingredienser og utseende har forandret seg siden den gang. Den typisk norske vaffelen stekes oftest i hjerteform, og serveres med syltetøy, brunost og kanskje litt rømme.

Bruk opp rester i vaffelrøra

Ingen kake er så populær, lett å lage og lett å variere som vafler. Du har potetvaflerpizzavaflersjokoladevafler, eple- og kanelvafler og rømmevafler, for å nevne noen. Det er nesten ingen grenser for hva en kan bruke i vaffelrøren av smak og tilsetninger. Erstatter du noe av melken med fløte eller rømme blir de ekstra sprø og gode.

Bruk gjerne opp rester, om de så vidt har gått ut på dato, spiller det ingen rolle. Hvis du ønsker en noe “sunnere” vaffel kan du blande inn litt grovt mel eller havregryn. Hverdagsvaflene kan gjerne være litt grove, slik at det blir litt "mat" i dem.

Grove lunsjvafler med nord-norsk vri.

Vafler med “mat” i

Visste du forresten at du kan lage grove vafler som ikke er søte? De passer perfekt som frokost, "varm lunsj" eller lettvint middag. Prøv for eksempel frokostvafler med sprøstekt bacon, speilegg, mais, vårløk og tomat. Pizzavafler er populært hos barna. Legg på revet ost og strimlet pålegg på den ene halvparten og brett den nystekte vaffelen dobbelt. Da får du vafler som smaker som et varmt smørbrød. Dryss alternativt revet ost og hakket skinke over røra i vaffeljernet, slik at fyllet blandes inn i vaffelen.

Vaffelrøre med revne, rå poteter gir også svært smakfulle vafler. Særlig godt blir det i følge med litt salat, sprøstekt bacon og en liten klatt rømme.

Potetvafler med bacon og rømme er en av vaffeltypene som metter.

Til selskap kan du servere lekre, små vaffelforretter som minner om russiske blinis. Server med reker, røkelaks eller lodderogn.

Lekre dessertvafler

Et godt måltid kan gjerne avsluttes med vafler. Lag ekstra god røre med litt kremfløte, malte nøtter og en skvett likør, så får du nydelige hasselnøttvafler som du kan servere med is, smeltet sjokolade og bær. Til slutt kan vi friste med en dobbel ostevaffel med brie, servert med ripsgelé og et lite melisdryss. Eller hva med en vaffelkake?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 05:57:10