Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler med egg og tomat

Nord-norske lunsjvafler

Ingredienser

10  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 70 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Pålegg:

  • 8 stk. egg
  • 3 ss smør
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 2 ts grovt salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke mye slår nystekte vafler. Grove vafler metter godt, og avkjølt kan de fylles, brettes og pakkes i sekken som turmat. Prøv denne nord-norske vaffelvrien med kokt, skivet egg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

10  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 70 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Pålegg:

  • 8 stk. egg
  • 3 ss smør
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 2 ts grovt salt

Slik gjør du

  1. Smelt smør.
  2. Bland alle ingrediensene til vaffelrøren i en bolle og visp til en jevn, glatt røre. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.
  3. Stek vafler i et godt oppvarmet og smurt vaffeljern.
  4. Hardkok egg, ca. 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  5. Kutt tomat og egg i skiver.

Server vaflene med smør, egg og tomat.

Varier ved å bytte ut tomat med kaviar eller ansjos. Vaflene er også gode å fylle med salami, ost og skinke eller salat. Her er det bare fantasien din som setter grenser!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 12:00:18