Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler med egg og tomat

Nord-norske lunsjvafler

Ingredienser

10  porsjoner
  • 70 g smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Pålegg:

  • 8 stk. egg
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 3 ss smør
  • 0 kvernet salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 311 kcal
Fett 18 g
Protein 14 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke mye slår nystekte vafler. Grove vafler metter godt, og avkjølt kan de fylles, brettes og pakkes i sekken som turmat. Prøv denne nord-norske vaffelvrien med kokt, skivet egg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

10  porsjoner
  • 70 g smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Pålegg:

  • 8 stk. egg
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 3 ss smør
  • 0 kvernet salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 311 kcal
Fett 18 g
Protein 14 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Varier ved å bytte ut tomat med kaviar eller ansjos. Vaflene er også gode å fylle med salami, ost og skinke eller salat. Her er det bare fantasien din som setter grenser!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 11.11.2024 09:35:42