Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Vaffel med egg og bacon

Ingredienser

velg antall porsjoner

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl maismel
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 stk. egg
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl romtemperert melk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 3 stk. vårløk
  • 3 stk. tomat
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Vaffel med egg og bacon

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på noe godt til frokost? Hva med en frokostvaffel toppet med sprøstekt bacon, et herlig speilegg og friskt grønt? Perfekt start på dagen!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl maismel
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 stk. egg
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl romtemperert melk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 3 stk. vårløk
  • 3 stk. tomat
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen hvetemel, maismel, salt og gjær i en bolle til vaffelrøre.

2. Smelt smør i en liten kjele, trekk kjelen av platen og hell i melk. Hell blandingen i bollen med mel, og rør alt godt sammen. Pisk inn hakket gressløk og dekk til bollen. La røren heve i 30 minutter.

3. Skjær langs stilken på maiskolben rundt det hele. Skjær tomat i fire, ta ut innmaten og kutt tomatkjøttet i terninger. Bland sammen maiskorn, tomatterninger og finsnittet vårløk i en liten bolle. Ha i olje, gressløk, salt og pepper.

4. Stek vafler i et godt smurt vaffeljern. Legg vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg lune.

5. Fres baconskiver i en varm stekepanne til de er sprø. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

6. Stek speilegg i en varm stekepanne med litt smør til hviten har stivnet.

Server vafler toppet med maisblanding, sprøstekt bacon og stekt speilegg. Litt ertespirer smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 04.12.2022 13:58:08