Vaffelfest på melkerest

Melk, yoghurt og fløte som er i ferd med å gå ut på dato behøver ikke slås ut i vasken, men kan bli del av ei god vaffelrøre. Vafler med mange gode rester blir som regel ekstra gode, og kan i tillegg sies å være miljøvennlig matlaging fordi ressursene utnyttes i stedet for å gå til spille.

Vafler er noe alle liker å spise, uansett alder. Det er alltid suksess med å servere vafler. 

Rester av iskrem passer bra i vaffelrøre

I en vaffeloppskrift inngår de mest vanlige matvarene som vi alltid har tilgjengelig i husholdningen, som egg, melk og mel. Matrådgiveren benytter gjerne anledningen til å få brukt opp halvspiste bokser med iskrem i tillegg til melk eller yoghurt som er i ferd med å gå ut på dato eller som har gått ut på dato, men er like fullt brukbart.

Er "best før" det samme som dårlig etter? 

Har du ferdig vaffelrøre i kjøleskapet kan barna steke en vaffelplate som etter skoletid-mat.Større barn klarer etterhvert å lage vaffelrøren selv.

 -  Har du en boks med vaniljeis som begynner å bli tom og ikke er så fin å sette frem til kaffen lenger, kan du smelte isen og bruke den i vaffelrøre, opplyser Løvbrøtte. Fordi isen inneholder litt mer fett enn melk og er forholdsvis søt, kan man gjerne redusere litt på smørmengden og la være å tilsette sukker i røra. Det samme gjelder også dersom man bruker en rest med vaniljesaus.

Det er ikke bare vafler du kan lage for å få brukt opp melkerestene. Både lapper og sveler er god kaffemat som kan lages av fullt brukbare melkerester.

Bruk opp rester fra kjøleskapet

 

Sist oppdatert: 27. april 2022

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant