Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Vafler med røkelaks og fenalår

Ingredienser

velg antall porsjoner

Vafler:

  • 5 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 100 g grov sammalt hvete
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss rørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Røkelaks med gressløk og snøfrisk:

  • 2 bokser snøfrisk naturell
  • 12 stk. salatblad
  • 300 g røkelaks
  • 1 bunt klippet frisk gressløk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær:

  • 300 g fenalår i skiver
  • 300 g myk chevre (hvit geitost)
  • 1 dl melk , fløte, rømme eller créme fraîche
  • 3 ss rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 12 stk. salatblad
  • 1 boks alfalfaspirer
Del

Vafler med røkelaks og fenalår

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gi de elskede, men trauste vaflene nytt liv med spekemat eller røkelaks! Dette er suveren norskinspirert streetfood!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner

Vafler:

  • 5 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 100 g grov sammalt hvete
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss rørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Røkelaks med gressløk og snøfrisk:

  • 2 bokser snøfrisk naturell
  • 12 stk. salatblad
  • 300 g røkelaks
  • 1 bunt klippet frisk gressløk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær:

  • 300 g fenalår i skiver
  • 300 g myk chevre (hvit geitost)
  • 1 dl melk , fløte, rømme eller créme fraîche
  • 3 ss rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 12 stk. salatblad
  • 1 boks alfalfaspirer

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle og spe med kefir/kulturmelk i tre omganger. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Pisk inn egg og tilsett olje, sukker, bakepulver og salt. Ha i havregryn til slutt. La røren stå og svelle i minst 1/2 time før steking.
  3. Dryss litt sesamfrø eller solsikkefrø i vaffeljernet, hell i røren, og stek til vaflene er gyllenbrune. Avkjøl på rist. 
  4. Bre snøfrisk på halvparten av vaflene og legg på salatblader og laks. Dryss gressløk over og brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.
  5. Bland sammen chévre og melk (eventuelt fløte/rømme/créme fraîche) og fordel på den andre halvparten av vaflene. Ha først litt tyttebærsyltetøy oppå chévrekremen, og deretter salatblader, skiver av fenalår og alfalfaspirer. Brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.

Varier vaflene med annet fyll og komponer din egen streetfoodvaffel med det beste du vet!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 02.12.2022 23:22:38