Grove frokostvafler

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Grove vafler er et godt og sunt alternativ når du er lei brødskivene til frokost. Fyll dem med litt grønt og næringsrike egg, som gir et godt tilskudd av mange av de vitaminene og mineralene som du trenger. Vaflene er også en fin variasjon i matpakka.

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 1 pakke ruccula (á 65 g)
  • 4 stilker frisk basilikum
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 14 ts pepper

Vaffelrøre:

  • 112 dl fullkornhvetemel
  • 112 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl havregryn
  • 12 ts bakepulver
  • 3 stk egg
  • 2 ss flytende margarin
  • 4 dl lettmelk
Vis næringsinnhold
Energi
408kcal
Fett
16.7g
Protein
23.0g
Karbohydrater
37.7g
Jern
4.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok romtempererte egg i fem minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann i noen minutter. Skrell og legg på papir.  
  2. Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.
  3. Tilsett egg, flytende margarin og melk. Rør alt sammen til en klumpfri røre.
  4. Fordel en øse med røre i vaffeljernet. Dryss eventuelt på smaker du liker godt før du lukker vaffeljernet.
  5. Stek vaflene godt og legg dem over på rist etter hvert som vaffelplatene er ferdig stekt.

Server vaflene med salat, basilikum, basamicoeddik, kokte egg og et dryss pepper.

Stek vaflene på kvelden. Da parer du tid om morgenen! Vaflene er også supre å ha med i matpakken eller til kvelds. Eggene kan også kokes kvelden i forveien. Du kan også fylle vaflene med noe annet, men dette vil endre kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.