Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetvafler

Potetvafler

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss smeltet smør
  • 5 stk. potet

Tilbehør:

  • 200 g stekt bacon
  • 2 dl ruccula
  • 0,5 stk. rødløk
  • ca. 1,5 dl lettrømme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Visste du at vafler like gjerne kan serveres som en liten smårett? Vi byr på potetvafler med stekt bacon, rucculasalat og en liten rømmeklatt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss smeltet smør
  • 5 stk. potet

Tilbehør:

  • 200 g stekt bacon
  • 2 dl ruccula
  • 0,5 stk. rødløk
  • ca. 1,5 dl lettrømme

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, melk, hvetemel, potetmel salt og bakepulver.Hell i smøret mens du fortsetter å vispe.

2. Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig (bruk gjerne et kjøkkenhåndkle og vri væsken ut av potetene) Bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør i den av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

3. Stek små potetvafler i varmt vaffeljern til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist. 

Server vaflene med for eksempel salat, sprøstekt bacon og en klatt rømme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB12 25.05.2024 06:55:19