Vafler med havregryn

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Saftige vafler med havregryn er perfekt å lage til matpakken, som kveldsmat eller som helgekos. Topp havregrynsvaflene med litt rømme og bær eller med godt pålegg. 

Ingredienser

  • 50 g fin sammalt hvete
  • 200 g hvetemel
  • 4 dl melk , gjerne kefir eller kulturmelk
  • 5 stk egg
  • 50 g smeltet smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g havregryn

Slik gjør du

  1. Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel.
  3. Stek vaflene gyllenbrune.

Server vaflene med  litt rømme og bær, eller godt pålegg.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.