Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Ingredienser

  • 50 g fin sammalt hvete
  • 200 g hvetemel
  • 4 dl melk , gjerne kefir eller kulturmelk
  • 5 stk. egg
  • 50 g smeltet smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g lettkokte havregryn
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftige vafler med havregryn er perfekt å lage til matpakken, som kveldsmat eller som helgekos. Topp havregrynsvaflene med litt rømme og bær eller med godt pålegg. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 50 g fin sammalt hvete
  • 200 g hvetemel
  • 4 dl melk , gjerne kefir eller kulturmelk
  • 5 stk. egg
  • 50 g smeltet smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g lettkokte havregryn

Slik gjør du

  1. Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel.
  3. Stek vaflene gyllenbrune.

Server vaflene med  litt rømme og bær, eller godt pålegg.

Vi har også gode havrekjeks som du kan lage selv. De smaker kjempegodt med smør og ost som tilbehør til kaffen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Matsmart i barnefamilien

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 04:41:21