Tre opplysningskontor sammen om læreverk i mat- og helsefaget

Å sikre grunnleggende matkompetanse hos mat og unge er et viktig mål for opplysningskontorene i landbruket. Når det nye skoleåret starter i august, er det derfor en revidert og fornyet versjon av det populære digitale læreverket Matopedia som tilbys norske skoler – i samutgivelse mellom tre opplysningskontor.

Etter et år med samarbeid mellom Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt, kommer en ny og revidert versjon av Matopedia til å være klar for norske skoler til skolestart i august. Dette er et fullt oppdatert læreverk, både med tanke på fagfornyelsen og ny læreplan og kompetansemålene for 5.-7. og 8.-10. trinn.

- Vi gleder oss til å presentere den nye versjonen av Matopedia, sier Trine Thorkildsen, fagsjef for ernæring, bærekraft og dyrevelferd i MatPrat.

- Med nyutviklede leksjoner, flere nye oppskrifter og filmer får mat- og helselærerne et nyttig og brukervennlig hjelpemiddel i undervisningen. Helsedirektorats kostråd ligger fremdeles som grunnlag.

- Forrige skoleår brukte over 650 skoler Matopedia i undervisningen, og vi har fått mange tilbakemeldinger fra lærere som forteller at de har god nytte av læreverket. Vi håper at enda flere elever og lærere får glede av Matopedia neste skoleår!

Her kan du lese mer om Matopedia, som åpner for bestilling 5. august

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant