Bananpannekaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du bananer til overs? Lag deilige og tykke bananpannekaker! Brune bananer er ekstra søte og helt perfekte å bruke istedenfor sukker når du lager pannekaker. Har du litt ekstra banan kan du skjære de opp i skiver og steke de i pannen sammen med pannekakene for ekstra smak.

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 2 pannekaker

  • 5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 100 g smeltet smør
  • 4 stk egg
  • 2 stk banan
  • 2 stk banan , til steking (pynt)

Slik gjør du

  1. Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og rør inn smeltet smør. Visp inn egg.
  2. Skrell banan, og brekk den i biter. Mos bitene med en gaffel og bland inn i røra.
  3. Skjær resten av bananen i små strimler.
  4. Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Legg bananbitene i pannen, og ha over pannekakerøre. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.
  5. Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.

Du kan også se på oppskriften til sunne pannekaker. Pannekakerøren med havregryn, banan, cottage cheese og egg lager du enkelt i en food processor.

Har du små kokker i huset? La barna lage bananpannekaker helt selv på MatStart.

Vil du gjør det på en annen måte? Lag en superenkel variant med bare 2 ingredienser.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.