Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt aubergine med sopp og sesamfrø

Fylt aubergine med sopp og sesamfrø

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. aubergine
  • 2,5 dl quinoa
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 2 ts hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Til gratinering:

  • 3 ss sesamfrø
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 11 g
Protein 9 g
Karbohydrater 25 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Aubergine er en grønnsak som behøver varmebehandling før den serveres. Fylt med en smakfull blanding av sopp og grønnsaker og toppet med syrlige granateplekjerner er dette et festmåltid.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. aubergine
  • 2,5 dl quinoa
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 2 ts hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Til gratinering:

  • 3 ss sesamfrø
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 11 g
Protein 9 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 190 °C.

  1. Del auberginer i to på langs og bruk en skarp kniv til å forsiktig rute opp innmaten uten at det går hull i skinnet.
  2. Legg aubergine-halvene på et bakpapirkledt stekebrett med snittflaten opp. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt. Plasser brettet midt i ovnen og bak auberginene i 20 minutter, eller til de er helt myke og overflaten blitt gyllen. Ta brettet ut av ovnen og avkjøl.
  3. Bruk en skje og grav ut det meste av innmaten i aubergine-halvene.  Ikke ta for mye, da vil de ikke klare å holde fasongen.
  4. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Sett til side.
  5. Finhakk løk, hvitløk og sopp. Del tomat i to og fjern den myke kjernen. Finkutt resten av tomaten.  Kutt innmaten av auberginen og squash i små terninger.
  6. Varm olje i en stekepanne og fres grønnsakene til de begynner å få farge og det meste av væsken har fordampet. Bland inn quinoa. Smak til med hakket rosmarin, salt og kvernet pepper.
  7. Fyll de tomme aubergineskallene med blandingen og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett. Dryss over sesamfrø, rosmarin og olivenolje. Sett brettet i ovnen og stek i 10 minutter, eller til auberginene har fått fin farge.
  8. Dryss over granateplekjerner før servering og server med lime i båter. 
    Hvis auberginene blir veldig myke, kan du bruke en tynn trepinne til å holde dem sammen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 05.10.2024 05:28:03