Lagre

Ingredienser

  • 1 pk tagliatelle (à 500 g)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice

  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • saften av 0,5 stk. sitron

  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 1 pk cherrytomat (à 250 g)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Del

Skalldyrpasta

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 pk tagliatelle (à 500 g)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice

  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • saften av 0,5 stk. sitron

  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 1 pk cherrytomat (à 250 g)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Sett til side.
  2. Rens sjalottløk og hvitløk, og finhakk løken. Del tomatene i to.
  3. Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  4. Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin.  Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjellene opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.
  5. Hell fløte i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.
  6. Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper, og vend inn de dampede skjellene. 

Server med godt brød. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant