Seikaker med gressløksaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her er oppskriften på kjempegode seikaker med sprø salat og superenkel gressløksaus. Dette er hverdagsmat man blir glad av og som gjør deg behagelig mett.

Ingredienser

Seikaker:

  • 800 g seifilet
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 14 ts malt hvit pepper
  • 4 ss finsnittet purre

Sprø salat:

  • 2 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 1 ss olivenolje
  • 14 ts salt

Gressløksaus:

  • 112 dl yoghurt naturell
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk
  • 12 dl frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og skjær gulrøtter med ostehøvel og sukkererter i strimler. Grovhakk hasselnøtter. Bland alt sammen i en bolle med salat, ha i olivenolje og salt og bland godt.
  2. Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.
  3. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side.
  4. Finhakk hvitløk og gressløk, og bland med resten av ingrediensene. Sett kaldt til du skal spise. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.