Seikaker med gressløksaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her er oppskriften på kjempegode seikaker med sprø salat og superenkel gressløksaus. Dette er hverdagsmat man blir glad av og som gjør deg behagelig mett.

Ingredienser

Seikaker:

  • 600 g seifilet
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 4 ss finsnittet purre

Sprø salat:

  • 2 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts salt

Gressløksaus:

  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 dl frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Rens fiskefilet for skinn og fjern alle bein. Skjær fiskekjøttet i mindre biter. sørg for at alle råvarene er helt kalde.
  2. Ha fisken i en hurtigmikser sammen saltet. Kjør maskinen i 15-20 sekunder slik at fiskekjøttet blir grovkuttet og godt blandet med saltet.  La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt. Dryss over potetmel og pepper og spe inn melken i en fin stråle mens maskinen går på middels hastighet. Bland inn finsnittet purre til slutt.  
  3. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne, flate fiskekaker. Varm en stekepanne på middels til høy varme og ha i smør eller margarin. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i fiskekakene. Stek kakene pent brune på begge sider og legg dem over på et fat. Hold dem varme i stekeovnen på 80-100 °C.
  4. Vask, skrell og skjær gulrøtter med ostehøvel og sukkererter i strimler. Grovhakk hasselnøtter. Bland alt sammen i en bolle med salat, ha i olivenolje og salt og bland godt.

Finhakk hvitløk og gressløk, og bland med yoghurt. Smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt til servering. 

Karristuede rotgrønnsaker er også godt tilbehør til fiskekaker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.