Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt sei med sopp

Stekt sei med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skinn- og beinfri seifilet
  • 2 ss eller smør margarin
  • 2 poser boil-in-bag ris
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g aromasopp
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g ferdig vasket grønnkål
  • 1 ss sesamolje (kan utelukkes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skinn- og beinfri seifilet
  • 2 ss eller smør margarin
  • 2 poser boil-in-bag ris
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g aromasopp
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g ferdig vasket grønnkål
  • 1 ss sesamolje (kan utelukkes)

Slik gjør du

  1. Del seifileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.
  2. Smelt smør eller margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse kan du legge i fisken. La den steke i 3-4 minutter, til den har en fin, gyllen farge. Snu den forsiktig, senk varmen og la den steke ferdig i 3-4 minutter til, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  3. Skrell og skjær løk i skiver. Skjær sopp i skiver. Skrell og finhakk hvitløk. Finhakk chili.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Varm olje i en ny stekepanne eller vid kjele. Fres sopp, løk, hvitløk og chili til det begynner å få fin farge. 
  6. Ha i grønnkålen og stek videre til den faller sammen og blir myk. Smak til med salt, pepper og sesamolje (om ønskelig).
  7. Fordel soppblandingen på fire tallerkener og legg fiskestykkene oppå. Server med ris ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB15 08.06.2023 06:21:11