Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HJORTETAKK

Hjortetakk

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl konjakk
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 550 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjortetakk hører julen til. Lag en stor porsjon og legg i fryseren, da har du noe godt til kaffen utover vinteren. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 70 hjortetakk. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl konjakk
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 550 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Er deigen løs, ha godt med mel til utbaking.
Smultet kan brukes flere ganger. Om du skal lage julekaker som fattigmann eller smultringer i tillegg, kan du godt steke kakene i samme smultet. Husk at fattigmenn bør stekes først slik at de får en lys gyllen farge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB13 18.06.2024 08:49:22