Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kransekakestenger

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 50 stenger

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • ca. 4 stk. eggehvite (eller mindre)

Sjokoladeglasur:

  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
Del

Kransekakestenger

(24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort som spiselige julegaver eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 50 stenger

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • ca. 4 stk. eggehvite (eller mindre)

Sjokoladeglasur:

  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det er viktig at deigen ikke blir for løs, så hold litt igjen på eggehviten til deigen er knadd sammen. Mange foretrekker å varme deigen for å få den smidig. Da kan du pakke den inn i aluminiumsfolie og legge den i stekeovnen på 60 °C i 5 timer. Avkjøl deigen og legg den i kjøleskap til neste dag (eller lenger).

Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.
Kransekakestenger - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 27.01.2023 05:17:25