Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kransekakestenger

Kransekakestenger

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 50 stenger

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • ca. 4 stk. eggehvite (eller mindre)

Sjokoladeglasur:

  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5323 kcal
Fett 274 g
Protein 124 g
Karbohydrater 562 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort som spiselige julegaver eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 50 stenger

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • ca. 4 stk. eggehvite (eller mindre)

Sjokoladeglasur:

  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5323 kcal
Fett 274 g
Protein 124 g
Karbohydrater 562 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det er viktig at deigen ikke blir for løs, så hold litt igjen på eggehviten til deigen er knadd sammen. Mange foretrekker å varme deigen for å få den smidig. Da kan du pakke den inn i aluminiumsfolie og legge den i stekeovnen på 60 °C i 5 timer. Avkjøl deigen og legg den i kjøleskap til neste dag (eller lenger).

Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.
Kransekakestenger - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 04.10.2024 22:21:12