Kransekakestenger

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort som spiselige julegaver eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov.

Ingredienser

 • 500 g mandler
 • ca. 4 stk eggehvite
 • 500 g melis

Sjokoladeglasur:

 • 50 g kokesjokolade
 • 1 ss kaffe

Slik gjør du

 1. Skåld halvparten av mandlene.
 2. Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
 3. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
 4. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse.

Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.
Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.
 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.