Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 50 stenger

 • 500 g mandler
 • 500 g melis
 • ca. 4 stk. eggehvite (eller mindre)

Sjokoladeglasur:

 • 50 g kokesjokolade
 • 1 ss kaffe
Del

Kransekakestenger

(24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort som spiselige julegaver eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 50 stenger

 • 500 g mandler
 • 500 g melis
 • ca. 4 stk. eggehvite (eller mindre)

Sjokoladeglasur:

 • 50 g kokesjokolade
 • 1 ss kaffe

Slik gjør du

 1. Kok opp en kjele med vann, og ha i halvparten av mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter til skallet blåser seg opp. Sil av det varme vannet og legg mandlene over i kaldt vann. Klem mandlene ut av skallet med fingrene, og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. La mandlene ligge til tørk natten over. Du kan også tørke dem på lav temperatur i stekeovnen.
 2. Mal skåldede og uskåldede mandler fint. Det aller beste er å bruke en mandelkvern, men foodprosessor kan også brukes. Pass på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje.
 3. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.

Det er viktig at deigen ikke blir for løs, så hold litt igjen på eggehviten til deigen er knadd sammen. Mange foretrekker å varme deigen for å få den smidig. Da kan du pakke den inn i aluminiumsfolie og legge den i stekeovnen på 60 °C i 5 timer. Avkjøl deigen og legg den i kjøleskap til neste dag (eller lenger).

 1. Trill deigen ut til fingertykke pølser eller kjør ut kransekakelengder med en stjerneformet kakesprøyte på en kjøkkenmaskin. Del dem i ca. 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem på 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
 2. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.
Kransekakestenger - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant