Kransekakestenger

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Kransekakestengene er supre å gi bort som spiselige julegaver eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov.

Ingredienser

1 Porsjoner

Gir ca. 50 stenger

 • 500 g mandler
 • ca. 4 stk. eggehvite
 • 500 g melis

Sjokoladeglasur:

 • 50 g kokesjokolade
 • 1 ss kaffe

Slik gjør du

 1. Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
Slik skålder du mandler: Kok opp en kjele med vann, og ha i mandler. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten. Du kan også tørke dem på lav temperatur i stekeoven.
 1. Mal skåldede og uskåldede mandler.
Bruk helst en egnet mandelkvern, men foodprosessor kan også brukes. Pass imidlertid på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje.
 1. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
Det beste er å bruke M-egg. Dersom du bruker større egg kan du holde litt igjen på eggehviten, slik at ikke deigen blir for løs.
 1. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
 2. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Kransekakestengene blir ekstra dekorative om man dypper dem i kakestrø, hakkede pistasjenøtter eller mandler rett etter at de er dyppet i sjokolade.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.