Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marvposteier

Marvpostei

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 1 ss konjakk

Mandelmasse:

  • 3 stk. eggehvite
  • 150 g malte mandler
  • 125 g melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Marvposteier er en klassisk og pen julekake med smak av mandler og konjakk. Disse vakre julekakene kan lages i god tid før jul og fryses ned.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 1 ss konjakk

Mandelmasse:

  • 3 stk. eggehvite
  • 150 g malte mandler
  • 125 g melis

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 1/2 time.
  2. Kjevle ut deigen og kle sandkakeformer med deig.
  3. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn malte mandler og melis. Fyll mandelmassen i formene.
  4. Ta ut tynne deigstrimler med en bakkelsspore og legg to og to i kors over kakene.
  5. Stek dem nederst i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. De trenger god undervarme, slik at de ikke blir rå. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.

Marvposteier

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB13 02.06.2023 03:23:38