Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eckernførde

Eckernförde

Ingredienser

  • 375 g smør
  • 60 g melis
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ts revet sitronskall
  • 625 g hvetemel

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Eckernförde er en småkake alle liker. Den har en god kombinasjon av syrlig sitron og søt marengs.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 375 g smør
  • 60 g melis
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ts revet sitronskall
  • 625 g hvetemel

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Rør smør og melis hvitt. Tilsett eggeplommer, revet sitronskall og mel. Elt deigen jevn og sett den kaldt et par timer.
  2. Kjevle deigen ut til en tynn leiv, ca. 2 mm, og stikk ut kaker med et glass. Legg dem på plate.
  3. Visp eggehviter stive. Sikt sammen melis og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i de piskede hvitene.
  4. Bruk en sprøytepose med rund sprøytetip eller smør et tynt lag av glasuren på kakene og sett dem midt i stekeovn på 125 °C i 20-25 minutter. Kakene er ferdige når bunnen er sprø og marengsen er svakt gyllen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB13 07.12.2023 11:05:22