Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ca. 1 krm malt kardemomme
  • 0,25 ts hornsalt
Del

Pleskener

(5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lette og sprø pleskner er raske å lage og smaker godt både til jul og ellers i året. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 40 pleskener-kaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ca. 1 krm malt kardemomme
  • 0,25 ts hornsalt

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Vend inn siktet mel, kardemomme og hornsalt.
  3. Bruk sprøytepose med rund tip og sprøyt ut topper med røre på en bakepapirkledd stekeplate. Ha litt avstand mellom kakene, de sveller opp under steking.
  4. Stek midt i stekeovn på 200 °C i 8-10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en lufttett boks.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant