Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
PLESKENER

Pleskener

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ca. 1 krm malt kardemomme
  • 0,25 ts hornsalt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lette og sprø pleskner er raske å lage og smaker godt både til jul og ellers i året. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 40 pleskener-kaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ca. 1 krm malt kardemomme
  • 0,25 ts hornsalt

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Vend inn siktet mel, kardemomme og hornsalt.
  3. Bruk sprøytepose med rund tip og sprøyt ut topper med røre på en bakepapirkledd stekeplate. Ha litt avstand mellom kakene, de sveller opp under steking.
  4. Stek midt i stekeovn på 200 °C i 8-10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en lufttett boks.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 25.09.2023 22:10:52