Ingredienser

  • 200 g matkorn
  • 250 g cottage cheese
  • 600 g ytrefilet av storfe eller mørbrad i biffer, à 150 g
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pose ruccula
  • 0,5 stk. rødløk i skiver
  • 0,5 stk. agurk i små terninger
  • 2 ts sesamolje
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

471.5kcal

Energi

14.1g

Fett

47.5g

Protein

35.3g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Del

Biffsalat med korn og sesamolje

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med mørt, norsk biffkjøtt, matkorn, cottage cheese og crispy grønnsaker har du et spennende, sunt og supergodt måltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 200 g matkorn
  • 250 g cottage cheese
  • 600 g ytrefilet av storfe eller mørbrad i biffer, à 150 g
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pose ruccula
  • 0,5 stk. rødløk i skiver
  • 0,5 stk. agurk i små terninger
  • 2 ts sesamolje
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

471.5kcal

Energi

14.1g

Fett

47.5g

Protein

35.3g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok matkorn i en kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter.
  2. Hell cottage cheese i et dørslag for å få bort overflødig væske.
Biff med spinatfylt paprika 3.jpg
  1. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme i en panne med margarin til det begynner å piple opp kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium stekt. La dem hvile litt før du skjærer biffene i tykke skiver.
  2. Bland salat med rødløk i skiver, agurk, sesamolje og limesaft.
  3. Hell av kokevannet på matkornene, avkjøl dem litt. Vend dem sammen med salaten.

Fordel salaten på tallerkener, ha på en skje med cottage cheese og legg på biffskivene. 

 

Frisk og sprø salat? Legg salatbladene i kaldt vann. Ha gjerne noen isbiter i vannet også. Jo kaldere vann du har, jo bedre blir resultatet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant