Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kyllingfilet , à 120 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl appelsinjuice

Lun squashsalat:

  • 2 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 2 pk frisk babyspinat , à 65g
  • 2 ss nøytral olje til steking

Ingefærdressing:

  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 4 cm revet frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 353 kcal
Fett 8 g
Protein 39 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Om du damper kyllingfilet i appelsinjuice får den en frisk smak og blir skikkelig saftig. Server med en salat av squash, løk, spinat og ingefærdressing, og du har en superdeilig middag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kyllingfilet , à 120 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl appelsinjuice

Lun squashsalat:

  • 2 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 2 pk frisk babyspinat , à 65g
  • 2 ss nøytral olje til steking

Ingefærdressing:

  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 4 cm revet frisk ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 353 kcal
Fett 8 g
Protein 39 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Mindre svinn og enklere skrelling av ingefær: Bruk en skje og skrap av skallet. Du kommer lett til i kriker og kroker.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Fordel salaten på tallerkener. Del kyllingfilet i grove skiver og legg dem over salaten. Server.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.Appelsinkokt kyllingfilet med lun squashsalat og ingefærdressing

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 04.10.2024 22:38:11