Grønn bowl med quinoa og posjert egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag en porsjon quinoakaker - og du kan servere dem i en grønn, sunn bowl med avokado, eple og posjert egg. 

Ingredienser

  • 2 stk quinoakaker , eventuelt vegetarburger eller lårfilet av kylling
  • 1 stk egg
  • 5 dl vann til posjering
  • 1 ss eddik, 7 %
  • ¼ ts salt
  • ½ stk avokado
  • ½ stk grønt eple
  • 1 stk vårløk
  • 1 ss pistasjnøtter
  • ½ pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 4 stilker frisk koriander
  • ¼ ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Lag quinoakaker først. I oppskriften på kakene får du 10-12 stykker av 1 porsjon. Om du ikke spiser dem til middag eller i lunsjboksen, kan du fryse dem og ha de på lur til digge salater som denne. 
  2. Posjer egg. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
  3. Knekk egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i egget, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen.

Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.

  1. La egget ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp egget med en hullsleiv og legg det i en bolle med isvann. La egget renne av seg på et kjøkkenpapir etterpå.
  2. Kutt avokado i båter, eple i store biter og finsnitt vårløk. Grovhakk pistasjenøtter.
  3. Anrett salat i en vid bolle eller serveringsskål. Legg i et par quinoakaker, avokadobåter, eplebiter og det posjerte egget. Dryss over vårløk, grovhakket pistasjenøtter, koriander og litt tørkede chiliflak om du vil ha litt spice på retten. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.